Аульський водовід поступово оновлює парк спеціальних і спеціалізованих автомобілів

Автомобіль для підприємства вже давно не розкіш, а засіб пересування…
У багатьох організаціях автомобільні перевезення здійснюються силами власного транспорту.
Його кількість залежить від роду діяльності даної організації і визначається виробничою необхідністю.
Не виключенням стало і стратегичне спеціалізоване підприємство КП ДОР «Аульський водовід» де завдяки модернізації що проходить на підприємстві та правильно розставлених пріоритетів і планування керівництвом підприємства, одним із головних завдань так само стало оновлення парку спеціальних і спеціалізованих автомобілів.
На сьогоднішній день більшість експлуатуємого на підприємстві обладнання виробило всі встановлені ресурси, не виключенням став і автотранспорт.
       

 

 

 

В рамках інвестиційної програми підприємства в 2020 році для впровадження ліцензійної діяльності, а також з огляду на віддаленість і розкиданість об’єктів, що обслуговуються, були придбані для роз’їзних робіт два легкових автомобіля диспетчерської служби і абонентного відділу, міжмісько-приміський автобус для перевезення працівників на 59 місць, дизельний зварювальний агрегат на одноосьовому шасі … Доставка сьогодні співробітників на роботу стало актуальною темою в зв’язку з карантином, так як громадський транспорт   може або взагалі не працювати, або мати обмеження.  
Так само завдяки наявності автобуса виконуються пункти колективного договору підприємства, укладеного між керівництвом та профспілковим комітетом КП ДОР «Аульський водовід» з оздоровлення працівників та їх сімей . На сьогоднішній день здійснено чотири поїздки на море. Оздоровлено 207 членів трудового колективу, в тому числі і членів їх сімей … Загальна сума витрачених коштів на оздоровчі поїздки склала 273 750 гривень …
Таким чином, щоб завестися автотранспортним засобом, можна використовувати будь-який варіант його придбання.
Найвигідніше купити автотранспортний засіб за договором лізингу, що і було зроблено при придбанні ще одного автобуса середнього класу для приміських перевезень співробітників підприємства.
Усі заходи інвестиційної програми підприємства 2020 року виконані у повну обсязі.
Загальна сума виконаних заходів складає 9599,31 тис. грн без ПДВ, що складає 104,8%.
Згідно розрахунку, економічний ефект від впровадження заходів стосовно модернізації та закупівлі транспортних засобів спеціального та спеціалізованного призначення, а саме – двох легкових автомобілів та автобусу складає 233,22 та 1179,32 тис. грн без ПДВ відповідно.
Економічний ефект складався з:
– економії пального;
– економії коштів від оренди у сторонніх організацій транспортного заходу.
Враховуючи, що два легкових автомобіля були придбані у третьому кварталі 2020 року, економічний ефект від даного заходу за четвертий квартал складає: 233,22 / 12 * 3 = 58,305 тис. грн без ПДВ
Автобус для перевезення робітників було придбано наприкінці 2020 року, тому економічний ефект від даного заходу за минули рік дорівнює 0 тис. грн.

Пресслужба КП ДОР «Аульский водовід»