Позитивний досвід соціального партнерства напрацьовано на комунальному підприємстві «Аульський водовід» Дніпропетровської обласної ради

20211224 092019

Позитивний досвід соціального партнерства напрацьовано на комунальному підприємстві «Аульський водовід» Дніпропетровської обласної ради.

Свого часу тут було чимало проблем. Але з приходом кілька років тому нового керівника Віталія Неопрятного ситуація почала вирівнюватись. Підприємство було виведено зі стану банкрутства, погашено заборгованість із зарплати, багато зроблено і з питань охорони праці. Завдяки співпраці  адміністрації з профспілковим комітетом, який очолює Юрій Тараненко, успішно вирішуються зараз і соціальні питання. Зокрема, збільшено на 50% заробітну плату працівників. Забезпечується підвіз працівників на роботу, для чого придбано два автобуси.
Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг опублікувала дослідження в якому КП ДОР «Аульський водовід» у 2021 році, очолив український рейтинг ліцензіатів за рівнем розрахунків за електроенергію.
Попри складну ситуацію в енергетичній сфері держави, що склалась у зв’язку зі стрімким зростанням цін на електроенергію, підприємство продовжує свою господарську діяльність як учасник енергоринку України, закуповує електроенергію по першому класу напруги без посередників на передоплатній основі та не утворюючи заборгованості…
Вперше за багато років на підприємстві немає заборгованості за поточне споживання електроенергії…

За словами голови галузевого обкому профспілки Анастасії Демідової, генеральний директор підприємства В. Неопрятний завжди відгукується на прохання профспілки про допомогу, в т.ч. стосовно забезпечення діяльності профспілкового дитячого оздоровчого закладу «Комунарець». Також надається підтримка місцевим територіальним громадам, в яких проживають працівники підприємства.

За активну співпрацю з галузевою профспілкою у вирішенні соціальних питань та за підсумками дитячої оздоровчої компанії 2021 року В. Неопрятний відзначений Почесною грамотою Федерації профспілок України та найвищою нагородою Дніпропетровського облпрофоб’єднання – нагрудним знаком «Профспілкова відзнака». Напередодні Нового року голова облпрофцентру Віталій Дубіль вручив керівникові ці відзнаки і побажав йому та всьому колективу «Аульського водоводу» нових трудових успіхів.

У планах роботи облпрофоб’єднання проведення на цьому підприємстві виїзного засідання президії для ознайомлення з досвідом  співпраці адміністрації та профспілкового комітету з вирішення питань соціального розвитку трудового колективу.

Президія обкому профспілки